SCOALA DE SOFERI
Amatori si Profesionisti

Categorii:  -  B, C, CE, D

ATESTATE

(certificate de competenta profesionala)

 


Metodologie examen auto

Index articol
Metodologie examen auto
Categoria A
Categoria B
Categoria C
Categoria CE
Categoria D
Toate paginile

Metodologie examen auto
Categoria B

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

-Proba teoretica se sutine pe calculator si consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 de intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute. Dupa cinci raspunsuri gresite, proba teoretica se opreste automat. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de intrebari rezolvate corect.

Proba practica consta in conducerea autoturismului pe traseul de examen.
Cursul pentru obtinerea permisului auto categoria B dureaza cel putin 5 saptamâni, timp in care se efectueaza 26 ore de pregatire teoretica si 30 ore de pregatire practica (conducere auto)
Pregatirea teoretica o precede pe cea practica

 


Categoria C
Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.
Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari.
Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie, reguli specifice,intrebari de mecanica,intrebari din conducerea preventiva,intrebari din conducerea ecologica, este de 30 de minute.Dupa cinci raspunsuri gresite, proba teoretica se intrerupe automat.
Pentru a promova examenul teoretic sunt necesare minimum 22 intrebari corect rezolvate.
Proba practica consta in conducerea autocamionului pe traseul de examen.

Categoria CE cuprinde ansamblul de vehicule constand intr-un vehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala autorizata este mai mare de 750 Kg.
Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.
Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor specifice transport marfa ce contine 11 intrebari.
Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 15 de minute. Dupa cinci raspunsuri gresite, proba teoretica se intrerupe automat. Pentru a promova examenul teoretic sunt necesare minimum 9 intrebari corect rezolvate.
Proba practica consta in conducerea autocamionului cu remorca pe traseul de examinare.
Cursul pentru obtinerea permisului auto categoriile C si CE dureaza 8 saptamani.In aceasta perioada se desfasoara pregatirea teoretica.Pregatirea practica consta in 46 de ore de conducere.

Categoria D

Autovehiculele destinate transportului de persoane avand mai mult de 8 locuri pe scaune, in afara locului conducatorului.
Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.
Cursul dureaza 5 saptamani (cand poseda permis de conducere categoria C sau D1) in care se efectueaza 46 ore de pregatire teoretica si 25 ore de pregatire practica.
Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute.Pentru a promova examenul teoretic sunt necesare minimum 22 interbari corect rezolvate.
Proba practica consta in conducerea autobuzului pe traseul de examen.
Cursul dureaza 8 saptamani (cand nu poseda permis de conducere cat C sau D1), si se desfasoara concomitent cu cel pentru obtinerea categoriilor C, CE.